Fitnesskampioene Gisa Ter Haar, die dit jaar gast optredens zal verzorgen tijdens de Nationale Bodybuildingkampioenschappen, is ready voor Suriname. De komst van Ter Haar is mogelijk gemaakt door de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond ( SBWB ). Met het gastoptreden van Ter Haar op zaterdag 1 december zal er na jaren weer een vrouwelijk body-fitness atlete op het podium te bewonderen zijn.

Op zondag 2 december wordt om 17:00 uur in theater Unique een presentatie gehouden voornamelijk gericht op vrouwen. De SBWB hoopt dat de komst van Ter Haar de fitnesssport een impuls kan geven.

Gisa werd in 2003 en 2006 moeder van een dochter en een zoon. Zelf is zij de jongste uit een gezin bestaande uit drie kinderen. Haar moeder is van Surinaamse afkomst en haar vader is van Nederlandse afkomst. Haar partner is Andrew Houtveen en hij is tevens haar begeleider. Vanaf het moment dat zij voor wedstrijden ging trainen, gaat de voorbereiding in samenwerking met Rinus van der Zeijden.

Gisa heeft in het verleden diverse sporten beoefend zoals wedstrijdzwemmen judo ( bruine band ), streetdance, kickboksen en vanaf haar dertiende fitness. In 1996 deed ze mee aan een Miss fitness wedstrijd waar ze 6e werd. Eind ‘96 won ze de Miss fitness Amsterdam.

Eind 2006 besloot ze weer mee te doen aan 1, misschien 2 wedstrijden en dat werden er uiteindelijk 4 in 2007.

Gisa Ter Haar arriveert donderdag in Suriname samen met haar partner Andrew Houtveen en haar trainer Rinus van der Zeijden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.