PARAMARIBO, 15 jun – De politie mag beslist wat beter gewaardeerd worden. Dit stelt parlementariër (Nieuw Front/VHP) en ondernemer Shailendra Girjasingh. Vaak leggen politieagenten hun eigen leven in de waagschaal, zonder dat er echt veel tegenover staat. Het slaat dan ook als een tang op een mager varken als autoriteiten verontschuldigingen aanbieden voor politiegeweld.

Zoals laatst de korpschef en het Openbaar Ministerie deden na de gewelddadige dood van vier verdachten. “Niemand hoeft zich tegenover de gemeenschap te verontschuldigen als de politie goed heeft opgetreden. De zware criminelen hebben de maatschappij al lang genoeg geterroriseerd”, zegt Girjasingh tegenover de Ware Tijd. De afgelopen jaren is juist gepleit voor harder optreden. Als oppositielid heeft Girjasingh het beleid vaker onder vuur genomen.

Dat zou niet hard genoeg zijn naar criminelen toe. En als de politie dan eindelijk behoorlijk wordt ingezet, mag de waardering niet uitblijven. Agenten die de risico’s op straat niet schuwen, mogen wat meer betaald worden. “De mannen die in het veld achter de rovers aangaan, moeten beter betaald worden”, aldus Girjasingh. Hij pleit ook voor het afsluiten van een verzekering voor politieagenten. Dit biedt meer financiële zekerheid voor nabestaanden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.