door  Furgell Hek

PARAMARIBO- Onder het toeziend oog van de Caricom Carifesta Comissie (CCC), heeft een jury het winnende nummer van Gilly Creebsburg uitgekozen als Carifesta-lied. De jury, onder leiding van Ramon Williams, bestond verder uit Winston Echteld, Roel Koendjbiharie en Elridge  Zaandam.

Een maand lang hadden geïnteresseerden de tijd om hun lied in te dienen bij het directoraat Cultuur. Men heeft gewerkt middels een uitvalsysteem. Williams, die muziekdeskundige is, zegt aan GFC nieuws dat het lied te maken heeft met de cultuurontwikkeling. Voor hem gaat het om een lied dat spreekt, de beat is Surinaams/Caribisch en  het heeft heeft alles in zich dat men kan zeggen “ik voel Suriname”. Van de  veertien inzendingen  kwamen  zeven   door de selectie heen en werd  Creebsburg uiteindelijk de winnaar.

Er zijn al ideeën hoe de voordracht van dat lied zal plaatsvinden.  Williams, die erg onder de indruk van  het winnende lied is,  zal in de komende  periode verder werken aan het lied, dat nog een ‘draft’ is. Het is de bedoeling  dat een een aantal topzangers samen met een koor het lied zullen vertolken. Binnen twee dagen moet het arrangement van het lied af zijn. In oktober zal dit samen met  het  Carifesta-logo en de website gelanceerd worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.