PARAMARIBO-Yoga draagt bij aan een gezond, gelukkig en rustgevend leven (vrij van stress en ziektes). Dat vindt de Stichting Hindu Swayamsevak Sangh (afgekort Sangh). Op 7 april organiseert zij daarom in samenwerking met alle Yoga-organisaties (Yoga Organizations Great Assembly) de landelijke activiteit ‘Yoga for Health’. Deze vindt plaats onder het centraal thema ‘Healthy People – Healthy Nation’.

Op die ochtend, van zeven tot negen uur, zal door middel van het verrichten van Yoga-oefeningen inhoud worden gegeven aan het centraal thema. Sangh verwacht om en bij 250 deelnemers op het Onafhankelijkeidsplein.

Het voornaamste doel van Sangh is het bevorderen van de lichamelijke ontwikkeling, intellectuele vorming, vaderlandsliefde en discipline, waarbij karaktervorming centraal staat.

Sinds 1998 tracht Sangh haar doel te verwezenlijken door middel van haar 24 centra, die verspreid liggen over de districten Paramaribo, Commewijne, Wanica en Saramacca en waar wekelijks honderden jongeren in de leeftijdsklasse 10 tot 30 jaar bij elkaar komen. Hier doorlopen de jongeren het curriculum van Sangh en worden daardoor gevormd tot evenwichtige en gedisciplineerde Surinaamse burgers.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.