Vrouwen, die tussen de 45 en 50 jaar zijn en lange werkdagen maken, hebben een grotere kans om zwaarder te worden dan vrouwen die minder werken.

Dat blijkt uit een studie gehouden onder 9000 vrouwen door de Monash universiteit in Melbourne .

Vrouwen die meer dan 49 uur per week werken, komen volgens de studie in twee jaar tijd gemiddeld 1,9 procent van hun startgewicht aan. Bij vrouwen die parttime werken is dat 1,5 procent.

Uit het onderzoek bleek dat bij ongeveer de helft van de werkende vrouwen sprake was van gewichtstoename. Vrouwen die niet werkten, maar wel aankwamen, hadden minder gewichtstoename dan de werkende vrouwen.

Een derde van de ondervraagden viel juist af. Bij de gewichtsafname bleek dat werkende vrouwen minder afvielen dan vrouwen die niet werkten.

“Deze uitkomsten suggereren dat niet werken er voor zorgt dat vrouwen minder aankomen en op gewicht blijven”, aldus Nicole Au, die het onderzoek leidde. “Waarschijnlijk komt het doordat vrouwen die niet werken meer tijd hebben om te sporten en dus een gezond gewicht makkelijker kunnen behouden.”

Vrouwen die meer dan 41 uur per week werken hebben daarnaast een grotere kans om te roken, meer te drinken, weinig te slapen en minder te sporten. Ongeveer 65 procent van de vrouwen die lange werkdagen maakten dronken ‘gevaarlijk veel’, aldus het onderzoek.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.