PARAMARIBO, 12 jun – Gewelddadige overvallen zijn niets nieuws. Hoewel, wennen doe je er nooit aan. Het geweld waarmee bij de jongste incidenten tekeer is gegaan, doet toch wel de wenkbrauwen fronsen. De overval – op klaarlichte dag – op een juwelierszaak in de drukke Ma Retraite mall levert dik discussiestof op.

Het gemak en de onverschrokkenheid van de daders komen ongetwijfeld terug. Het vuurwerk in het parlement is nu al te horen. Feit is dat het trio rustig uit een auto stapte en zich door de winkelende menigte heen worstelde. Op weg naar de juwelier met vuurwapens in de aanslag. Mensen zagen het voor zich gebeuren ‘als in een film.’ Opmerkelijk was dat de heren rustig hun gang konden gaan. In de zaak aangekomen werden vrijwel meteen de etalages ingeslagen.

Een groot deel van het uitgestalde edelmetaal werd weggegrist. Het was toen weer vlug de auto in. Het voertuig is later in de omgeving aangetroffen. Schokkend is ook de overval op en verkrachting van een bekende zangeres. In haar woning. Suriname wordt de komende dagen geheid getrakteerd op allerlei vurig betoog. Gemeend en anders. En ook nu weer worden de cijfertjes uit de zak geschud. Ook nu weer zal al dat geredeneer en gecijfer de getraumatiseerde Jan Publiek een worst wezen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.