PARAMARIBO, 15 aug – Het incident waarbij vier verdachte mannen werden doodgeschoten, is niet in de doofpot beland. Dit zegt Claudia Bruining, preschef van het Openbaar Ministerie. Het onderzoek naar het politieoptreden in de wijk Maretraite, in Wanica, loopt nog. Nabestaanden van de vier mannen hebben een andere indruk.

Het bevreemdt dat ruim twee maanden later geen van hen ook maar even is gehoord. Dat was wel aangekondigd kort na het incident. “Het enige dat ik kan zeggen, is dat het onderzoek nog gaande is”, zegt Bruining tegenover de Ware Tijd. De duur van het onderzoek zou ook te maken hebben met de ‘complexiteit.’ Volgens weduwe Virginia Harrison was haar echtgenoot onschuldig. Zij verdenkt de politie ervan de man in koelen bloede te hebben doodgeschoten.

Dat zou gebeurd zijn na het doodschieten van drie anderen. Volgens de weduwe is haar man in de borst geschoten, nadat hij thuis was opgehaald. Procureur-generaal Subhas Punwasi zei kort na het incident dat het politieoptreden gerechtvaardigd was. In de aanloop hadden zich meerdere overvallen voorgedaan op onder meer een casino. De mannen behoorden tot de verdachten. Achteraf kondigde Punwasi een onderzoek aan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.