De 68-jarige New Yorkse schoolbusbegeleidster Karen Klein kreeg het, door pesterijen tijdens een busrit, zo zwaar voor haar kiezen dat ze in tranen uitbarstte. Een filmpje waarop te zien is hoe de arme vrouw wordt gepest, heeft echter voor onverwachte steun gezorgd. Internetters laten zien dat er ook goede mensen bestaan en zijn een actie voor haar begonnen.

Karen werd in de bus door een paar snotapen getreiterd met haar omvang. ‘Je bent zo dik’, liet een van de pestkoppen weten. Aangemoedigd door zoveel ‘bravoure’ liet een van hen doorschemeren te weten wat het adres van Klein is, en wel langs te willen komen om zich seksueel aan haar te vergrijpen en haar te beroven.

Het gesar bereikte een hoogtepunt toen een scholier opmerkte dat Karens ‘zo lelijk is’ dat haar kinderen niets van haar moest hebben, en daarom ‘allemaal zelfmoord zouden moeten plegen.’ Wanneer de vrouw ook nog eens met een boek wordt geslagen, houdt ze het niet meer en schreeuwt het uit: ‘Ik ben ook een mens met gevoelens!’

Woede op YouTube

Het hele gebeuren in de schoolbus werd gefilmd, en belandde op YouTube. Daar leidde Karens traumatische ervaring tot grote woede onder internetters, en krijgt ze nu steun middels bemoedigende berichtjes. Ook zijn YouTube-gebruikers wereldwijd een actie voor Karen gestart.

Het plan was om haar een reis cadeau te doen, maar inmiddels heeft de inzameling al 200.000 dollar opgeleverd. Met dat geld kan ze gaan genieten van een welverdiend pensioen. Karen laat via haar dochter weten ‘overweldigd’ te zijn door de massale steun.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.