Het ministerie van Sport- en  Jeugdzaken heeft op dinsdag 14 augustus de diploma’s uitgereikt aan de geslaagden van de opleiding Recreatiesportleider-A (RSL-A). Gedurende 6 maanden zijn de in totaal 32 deelnemers, die gerekruteerd waren uit de gebieden Zorg en Hoop en Winti Wai, een aantal handvaten aangereikt om jongeren in de verschillende buurten kennis te laten maken met en te begeleiden in allerhande takken van sport en andere bewegingsvormen.

Bij de afsluiting van het geheel was duidelijk dat de recreatiesportleiders stonden te popelen om het veld in te gaan in hun buurten om jongeren die kans te bieden, waarop ze recht hebben, nl. het recht om te sporten. De heer Ronald Kolf, die via SISO de algehele coördinatie van de opleiding had, zei in zijn spreekbeurt dat nadat hij gekeken had naar de Olympische Spelen, het duidelijk was dat wij terug moeten gaan naar de basis. Het ontdekken van talent moet in een vroeg stadium en hierbij is dus een belangrijke taak weggelegd voor deze nieuwe groep. Hij bleef lang stilstaan bij het vroege (sport)leerproces van het jonge kind.

Evenals de heer Kolf vond ook de heer Stan Franker van de Krajicek Foundation dat veel zal worden geëist van de pas geslaagden, omdat het een continu proces wordt bij de begeleiding van de jonge sporters. De beloning voor het harde werk zal echter zitten in deze sporters te zien opgroeien als volwaardige talenten in de sportwereld.

Directielid Rudie Esajas legde in zijn speech het accent op meer bewegen, meer sporten. Door die invalshoek zullen velen zich aanmelden, waardoor de vijver van talenten groter wordt. Hij benadrukte de decentralisatie van deze opleidingen en noemde daarbij als voorbeeld de cursus die recentelijk is aangeboden in Sipaliwini. Hij merkte voorts op dat dat met deze opleiding de recreatiesportleiders de jongeren de mogelijkheid kunnen bieden om zich te ontwikkelen. Het directoraat Sportzaken zal daarbij haar volle ondersteuning verlenen.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.