door Robin Rosario

PARAMARIBO – De 21 bonden die door het bestuur van de Moederbond weer zijn geschorst, belegden gisteren een persconferentie. Murwin Leeflang en Mike Sallons, voorzitters van de meeste geschorste bonden, zeggen dat alleen een nieuw bestuur de organisatie nog kan redden. Onder het huidige bestuur met Errol Snijders aan het hoofd gaat de vakcentrale zeker ten onder.

Leeflang zelf behoort tot het bestuur Snijders maar is door de voorzitter aan de kant gezet. Nu zijn de bonden weer geschorst omdat Snijders vindt dat de voorzitters Leeflang en Sallons door uitspraken in de media de Moederbond een slechte naam geven.

Bij de eerste schorsing die door de rechter is opgeschort en verwezen naar een bodemgeschil werden de bonden verweten geen contributie te betalen. De twee voorzitters hebben altijd gezegd dat zolang Snijders geen verantwoording aflegt over de gelden van de organisatie zij geen contributie zullen betalen. Nu heerst er een nieuw conflict omdat een schuldeiser de terreinen en het gebouw van de vakcentrale op de veiling dreigt te brengen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.