Gescheiden mannen of vrouwen die hun ex willen bespioneren, geven hun kinderen tegenwoordig een iPad en gebruiken videochat-techniek om een inkijk te krijgen in het leven van hun voormalige partner.

In echtscheidingszaken in het Verenigd Koninkrijk worden voorbeelden aangehaald waarin applicaties voor videogesprekken als Facetime en Skype misbruikt worden door ex-partners. “Zo vroeg een vader zijn kind om hem (met de tablet of smartphone in de hand) rond te leiden in het nieuwe huis van zijn ex-vrouw. In een ander geval merkte een moeder in haar ondergoed op dat haar ex-man haar aan het bekijken was via het scherm van de iPad van haar kind”, schrijft The Sunday Times.

De voorbije maanden kreeg het Britse advocatenkantoor Pannone verschillende gelijkaardige dossiers binnen, zegt advocate Louise Halford. “Tot vorig jaar werd ik nog nooit met het probleem geconfronteerd, maar blijkbaar hebben veel kinderen smartphones of iPads gekregen voor Kerstmis. In alle zaken die ik behandeld heb, waren het geschenken van de vader.”

(Ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.