Gerard van der Lem, de voormalige rechterhand van Louis van Gaal bij AFC Ajax en FC Barcelona, heeft gesolliciteerd naar het bondscoachschap van Suriname. Een klein half jaar geleden werd de Nederlander geattendeerd op de openstaande functie bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB).

Terwijl de SVB in alle rust opzoek is naar een bondscoach wacht Van der Lem echter nog steeds op een inhoudelijke reactie van de bond op zijn sollicitatie. Dit geeft hij aan in een interview met de website NatioSuriname.com. Van der Lem zou het een eer vinden om het nationale voetbalteam van Suriname te mogen trainen.

“Ik ben een keer bondscoach geweest, dat was van Saudi-Arabië. Ik vond het een eer om een land te vertegenwoordigen en zou dat ook graag met Suriname willen doen dat dichter bij mij staat dan de Arabieren. Ik zou met medewerking van de betreffende instanties Suriname op de kaart willen zetten met toonaangevende resultaten en het voetbalniveau in algemene zin omhoog willen krikken”, motiveert Van der Lem die daarbij ook bereid is om bijvoorbeeld trainers op te opleiden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.