Gênante twist Surinaamse minister en vakbondsleider

PARAMARIBO, 8 jun – Het geruzie tussen minister Edward Belfort van Justitie & Politie en vakbondsleider Gustaaf Gallant neemt steeds meer gênante vormen aan. Voor Belfort is de strijd totaal, nu Gallant, voorzitter van de bond van gevangenenbewaarders, hem beticht van stemmingmakerij. Belfot zou overdrijven met een onderzoek naar corruptie bij de vakbond.

Er zou voor ruim tweeduizend liter brandstof zijn getankt op kosten van de staat. Het gebeurde met een dienstwagen die de vakbond in bruikleen kreeg van het gevangeniswezen. “Voor meer dan vijf en negentig procent ben ik het die de auto gebruikt en ik tank slechts één keer in de week”, zegt Gallant tegenover de Ware Tijd. Voor de vakbond is er geen vuiltje aan de lucht. “Iemand die een harde case had zou al lang hebben gehandeld.”

Het Openbaar Ministerie is intussen gevraagd om een onderzoek. “Men dacht dat ik niet zou ingrijpen”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Voor hem is het de invulling van een belofte dat zal worden opgetreden “tegen alles wat verkeerd gaat.” Toch is het zeer de vraag hoe ver het geruzie gedreven wordt. Volgens Gallant had Belfort al problemen met de vakbond, toen hij hoofd was van het gevangeniswezen. De minister zou nu dus koersen op een afrekening.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.