PARAMARIBO, 7 aug – Geldautomaten behoren tot de meest kwetsbare in de regio. Dit stelt BNets, het bedrijf dat het elektronische geldverkeer van de banken regelt. Investeren in een veiliger systeem is weliswaar een peperdure investering. Toch is overstappen de enige optie. Amerikaanse creditcardbedrijven voeren de druk op het Surinaamse bankwezen al op.

Die hebben tot oktober de tijd om het zogenaamde EMV-systeem in te voeren. De Amerikanen willen in elk geval hun eigen krediet beschermen tegen geknoei. “We hebben al problemen met fraude gehad. Als de landen om je heen allemaal EMV-gereed zijn, kan je een golf naar Suriname krijgen. En neem van mij aan dat ze geen enkele bank sparen”, zegt BNets-directeur Kenneth Hendrison tegenover de Ware Tijd. De banken doen er dus goed aan te investeren.

Kennelijk houden de hoge kosten de boot nog even af. Het zal er uiteindelijk toch van moeten komen. “We gaan de strijd tegen fraude alleen kunnen winnen door te bundelen. Als we niet heel snel wat doen aan de beveiliging, lopen we risico”, aldus Hendrison. Bij Suriname’s grootste bank, de Surinaamsche Bank, lijkt de noodzaak al doorgedrongen. Het is ook het bedrijf met de meeste geldautomaten. “Je komt er niet onderuit meet te doen”, zegt een woordvoerder van de bank.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.