INGEZONDEN- Het is het domste wat u kunt doen! Uw geld laten staan op een bankrekening  in Suriname. Elke financieel deskundige kan u vertellen dat u dan een dief bent van uw eigen portemonnee. De bank wordt wel rijker, maar u armer.

Er zijn mensen die nog steeds erin geloven dat sparen in Surinaamse dollars een winstgevende aangelegenheid is. Met mooie slogans en gewiekste marketingscampagnes wordt opgeroepen om vooral te sparen en uw zuurverdiende SRD’s op de bank te laten staan.

Maar niemand die u eraan herinnert dat de inflatie uw geld steeds “steelt”.

Een persoon die bijvoorbeeld 5 jaar geleden 10.000 SRD op de bank bij elkaar heeft gespaard en dat geld heeft geparkeerd op een rekening heeft met de hyperinflatie die wij in Suriname kennen realistisch berekend bijna SRD 7500,- of meer verlies geleden.

Die SRD 10.000 is nu nog maar SRD 2500,- waard in vergelijking met 2016.

De enige die rijk wordt van uw spaargeld zijn de banken die torenhoge rentes berekenen bij het verstrekken van leningen. En daarvoor wordt uw spaargeld gebruikt. Daarenboven wordt voor haast elke dienst een bedrag in rekening gebracht door de bank.

Ook in andere landen worden steeds meer mensen zich ervan bewust dat het niet rendabel is om spaargeld te laten “liggen” bij de bank.

Ze kiezen ervoor hun geld te stoppen in onroerend goed, aandelen of bitcoins.

Voor Surinamers is het veel slimmer, veiliger en vooral lucratiever om het spaargeld, wat dus door de inflatie wordt weggevreten, te beleggen in gouden en/of zilververen munten. Vooral de prijs van zilver zal naar verwachting de komende jaren enorm in waarde toenemen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com

Bekijk ook: Suriname hoeft niet te rekenen op geld uit Nederland

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.