De 47-jarige geestesgestoorde Edward Koedemoesoe is na een schietincident op woensdag 7 december aan de Indira Gandhiweg ter plaatse komen te overlijden.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg van een BBS’er een telefonische melding dat hij aan de Indira Gandhiweg voor een supermarkt, een man die hem met een scherp voorwerp had aangevallen, heeft neergeschoten.

Bij aankomst van de wetsdienaren troffen zij de 31-jarige BBS’er J.M. op de locatie aan en lag het slachtoffer dat niet aanspreekbaar was op de grond voor de supermarkt. Het voorlopige onderzoek wees uit dat J.M. met een vriend de winkel was binnen gestapt. Terwijl de vriend met de winkelier communiceerde, liep de BBS’er in de winkel rond. Op een gegeven moment stapte een agressieve creoolse man gewapend met een scherp voorwerp de winkel binnen die vervolgens met J.M. in botsing kwam. Om erger te voorkomen liep J.M. naar buiten, maar bij de ingang van de winkel merkte hij op dat de agressieve man met het scherp voorwerp op hem afkwam. De BBS’er liep naar achteren en haalde voor zijn veiligheid zijn dienstwapen tevoorschijn. Desondanks bleef Edward op hem afkomen, waardoor hij genoodzaakt was vuurwapengeweld te gebruiken. De man werd daarbij geraakt in zijn buikstreek.

Bij aankomst van de ambulance, constateerde het ambulance personeel dat Edward geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het ontzielde lichaam van Edward is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) door de politie ter obductie in beslag genomen.

Hangende het onderzoek is J.M. na overleg met het O.M. door de politie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

The post Geestesgestoorde man laat leven bij schietincident appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.