PARAMARIBO, 9 apr – Maar liefst dertig pastors van Volle Evangelie gemeenten willen op de loonlijst van de staat. Dit meldt de Times of Suriname. De verplichte bijdrage van gemeenteleden is kennelijk niet voldoende om de wereldse behoeften te dekken. De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten heeft al een formeel verzoek ingediend. Parlementariër en evangelist André Misiekaba vindt het terecht.

De leiders van de evangelische gemeenten hebben elk minstens driehonderd zielen te bedienen. Dat soort zelfopoffering kan en wil lang niet iedereen. “De redenering is dat religieuze leiders van grote waarde zijn voor de samenleving. Vooral op geestelijk vlak helpen ze de samenleving stabiel houden”, zegt Misiekaba. De overheid en dus ook de samenleving mag er dus best wat tegenover stellen. Andere religieuze groepen hebben die weg al lang ontdekt.

Al sinds de jaren tachtig mogen religieuze leiders gebruik maken van het zogenaamde bezoldigingsbesluit. De evangelisten hebben daar tot nog toe nauwelijks of geen beroep op gedaan. Steve Meye, voorzitter van de vereniging, beschikt wel over een ambtenarensalaris. Dit is op aangeven van president Desiré Bouterse, die Meye in dienst heeft als ‘geestelijk adviseur’. Volgens Misiekaba tellen de Volle Evangelie gemeenten zo’n dertig duizend leden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.