Een dagelijks glas granaatappel verhoogt het niveau van het hormoon testosteron en dus ook het libido van zowel mannen als vrouwen, dat ontdekten Schotse onderzoekers.

De onderzoekers aan de universiteit van Edinburg bestudeerden 58 vrijwilligers tussen 21 en 64 jaar. Ze maten het niveau van testosteron, bloeddruk en emoties als angst, droefheid, schuldgevoel, verlegenheid en zelfzekerheid.

Het niveau van testosteron nam na twee weken toe met 16 tot 30 procent, de bloeddruk daarentegen daalde aanzienlijk. Ook voelden ze zich positiever en daalden de negatieve emoties.

Bij mannen stimuleert testosteron de groei van gezichtsbeharing, zorgt het voor een zware stem en een verhoogd libido. Ook bij vrouwen geeft dit een boost aan het seksleven, sterkte het de botten en de spieren. Als bijwerking kan het ook je humeur en geheugen verbeteren en zelfs stress bestrijden.

Uit voorgaand onderzoek bleek al dat granaatappel boordevol antioxidanten zit, die beschermen tegen hartziekten en stimuleren de bloedcirculatie. Ook voorkomt dit verschillende vormen van kanker en helpt het de maag te kalmeren.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.