Geen VHP’er maar de voormalige NDP’er en PVF’er Rewien Isrie is overgelopen naar de NDP. Volgens Rewien Isrie is een grote groep VHP’ers overgelopen naar de NDP, niets is minder waar. Ik ga vaak naar Nickerie, recent was ik nog in Nickerie en heb veel informatie ingewonnen over hem. Ik vroeg aan de Nickeriaanse NDP-vrienden of het waar is dat een grote groep VHP’ers werkelijk de oversteek hebben gedaan naar de NDP.

Ze hebben me eerlijk verteld dat het verhaal van Rewien een grove leugen is, allemaal hebben ontkend. Laat Rewien maar vertellen welke VHP’ers zijn overgelopen, als hij durf heeft, moet hij namen noemen. In 2009 zat hij bij de NDP en daarna is hij PVF’er geworden. De NDP’ers zeggen dat het bestuur van de NDP ook weet wat de bedoeling is van zijn terugkeer bij de NDP. Hij wordt goed in de gaten gehouden, ze verdenken hem een dubbele agenda op na te houden. Terwijl Rewien geen familielid is van de familie Isrie, die bij de VHP zit, zegt hij familie te zijn van hun om in goed plaadje te staan bij de kiezers.

Gelukkig zijn de kiezers te weten gekomen dat die overloper geen familie is van de grote familie Isrie die bij de VHP zit. Hij is nu ontmaskerd als een bedrieger. Hij geeft zich vaak uit als medisch student, terwijl hij bij de COVAB zat. Voorts zegt hij jeugdparlementariër te zijn geweest, dit is een grove leugen. Hij is nooit jeugdparlementariër geweest. Hij probeerde in 2004 op een listige manier jeugdparlementariër te worden, maar is afgestraft, omdat hij veel mensen voor de gek had gehouden. Hij kwam letterlijk van een koude kermis thuis. Toevallig ken ik ook deze man, hij is een echte politieke opportunist. Hij zelf, leidt een politieke zwerversbestaan, trekt door van de ene naar de andere partij, op zoek naar een hoge politieke functie.

Hij verkondigt alleen maar roddelpraatjes via de media, is een van de gifmenger van de paarse partij. Door de interne strijd binnen de NDP zijn ze in paniek , ze maken nu rare sprongen. De heer Naipal.A.I heeft heel mooi in één van zijn artikelen aangegeven hoe deze paarse gifmengers te werk gaan. Gif mengen, is hun strategie. Deze Rewien Isrie was nooit een VHP’er, maar gewoon een mol binnen de VHP van de NDP en daarom werd hij niet toegelaten tot de structuren van de partij.

Hij was door de paarse president van Nickerie, bekend als “Moms”, bij de VHP gestuurd om de strategie van de VHP te bespioneren. Vanaf de komst van Rewien Isrie bij de VHP wist het VHP-bestuur van Nickerie dat het geen zuivere koffie was, maar liet hem zijn gangetje gaan. Kennelijk had Rewien door dat hij ontmaskerd zou worden als een mol, dus moest hij snel met de staart tussen zijn benen afdruipen.

Als de Nickerianen naar Paramaribo afreizen, maken ze ook een tussenstop in Coronie en dan maak ik een babbeltje met ze over de politiek. Ik vraag ze wie kans maakt om DNA-zetels binnen te halen. Ze zeggen dat de VHP deze keer zeker met 3 zetels binnenkomt, de NDP doet bijna niets voor Nickerie, zij zal afgestraft worden in 2015. Ik zei tegen de Nickerianen dat de VHP ook aardig groeit in Coronie, VHP ‘abi moro lek’ 200 nieuwe leden in Coronie. In 2010 had ik op de NDP gestemd hoewel ik geen NDP’er was. Ik had geen politieke kleur. Ik heb nu heel erg spijt van dat ik op de NDP had gestemd. Zij brengt het land naar de verdoemenis.

Ik ben nu oranje, lid van de VHP, de bromtji djari van Suriname, en ik ben ervan overtuigd dat de VHP onder leiding van de heer Santokhi, samen met de andere partners Suriname zal redden van de ondergang. De NDP en PL zijn verwikkeld in een politiekgevecht, ze beschuldigen elkaar van politieke overloperij en omkoperij. En deze Rewien Irsie probeert de VHP met de haren er bij te slepen in hun gevecht. Laat het duidelijk zijn, de voorzitter van de VHP, de heer Santokhi laat zich niet chanteren of omkopen door niemand. Daarom moet Rewien Isrie afblijven van de VHP.

Ik las ook een bericht van de zogenoemde “mediacommissie van de NDP” naar aanleiding van een bericht op GFC Nieuws met als kop: “Somohardjo heeft veel spijt van harde trap Doekhie”. Ik haast me te zeggen dat de NDP Nickerie geen enkele mediacommissie heeft, het is een illusie. Het artikel op GFC van de zogenaamde “NDP mediacommissie” is door Rashied Doekhie zelf geschreven en niet door de “NDP mediacommissie” en mede namens Rashied Doekhie. Tot zover mij bekend heeft alleen de VHP een mediacommissie die twee maal per week een informatieblad uitbrengt. Op 16 december 2013 vierde de VHP-mediacommissie haar 2 -jarig bestaan.

W. Essajas

Voor reacties: coronieessajes@gmail.com

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.