PARAMARIBO, 16 jul – De regering zal eens eindelijk haast moeten maken met het bestrijden van corruptie. Dit stelt Carl Breeveld, parlementariër en voorzitter van de politieke partij Doe. Die haast is helemaal geboden, wil president Desiré Bouterse niet aan geloofwaardigheid inboeten. Het laatste in elk geval wat betreft de ‘kruistocht tegen corruptie.’

Een kruistocht die nochtans zo plechtig beloofd was bij de aanvang van Bouterses eerste legale bestuurlijke macht. Dat was weer bijna twee jaar terug. Suriname staat nu op de honderdste plaats als het op corruptie aankomt naar het oordeel van corruptiewaakhond Transparancy International. “Het kan veel beter”, zegt Breeveld. De handtekeningenactie die Doe is begonnen, moet Suriname de goede kant op helpen.

Waar het allemaal omheen draait, is een wetsvoorstel tegen corruptie het parlement in krijgen. De vorige regering trok het voorstel ter elfder ure in. Bouterse beloofde het beter te doen, maar daar bleef het bij. Er zijn al ruim tweeduizend handtekeningen. Doe wil uiteindelijk genoeg om ook Bouterse te overtuigen “dat mensen onderaan de samenleving het beter moeten krijgen en niet alleen wat men ‘zakkenvullers’ noemt.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.