PARAMARIBO, 14 aug – Van een geheim akkoord tussen coalitiepartner Pertjajah Luhur en oppositiepartij VHP is geen sprake. Dit stellen de respectievelijke leiders, Paul Somohardjo en Chandrikapersad Santokhi. Dat de twee in Ecuador een akkoord sloten voor samenwerking bij de komende verkiezingen, is hooguit een hardnekkig gerucht.

Van een zogenaamd Akkoord van Ecuador zou totaal geen sprake zijn. “Natuurlijk ga je als politici gesprekken voeren met elkaar over de politiek, maar niet op het niveau van een samenwerking. Pertjajah Luhur is een betrouwbare partner en we verlaten onze partners niet, behalve als ze ons niet willen”, zegt Somohardjo. Het laatste overkwam de partij al in het Nieuw Front. Somohardjo stelde onlangs nog publiekelijk een samenwerking voor met Desi Bouterse’s NDP.

In zijn optiek zou een dergelijke as bij de verkiezingen van 2015 ‘onverslaanbaar’ zijn. Over een eventuele terugkeer naar het Nieuw Front wil Partjajah Luhur nog niet praten. Althans, Somohardjo ontkent elke beweging die richting uit: “Het is veel te vroeg voor zulke zaken.” Volgens Santokhi zijn de geruchten nergens op gebaseerd. De twee vertegenwoordigden het parlement op een bijeenkomst van Parlatino, de organisatie van parlementen in Latijns-Amerika.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.