Het ontzielde lichaam van Richard Soeleman is gisteravond aangetroffen achter een huis in een hok aan de Peter Pletstraat te Republiek in het district Para. Het betreft in deze een zogenaamde vakantiehuis. Het lijk van Zoeleman verkeerde in verre staat van ontbinding, waarbij het hoofd niet meer vast zat aan de rest van het lichaam. Het lijk is toen in beslag genomen voor sectie. Sectie heeft uitgewezen dat het hoofd van Zoeleman niet op onnatuurlijke wijze is gescheiden van de rest van zijn lichaam.

Voorts vertoonde het lichaam geen kap, steek, snij of schot verwonding. Voorlopig is uit het politietechnisch en tactisch onderzoek naar voren gekomen dat het lichaam van Soeleman aan een draagbalk van het dak van het hok moet hebben gehangen met behulp van een riem waaraan een stuk goed was vast gemaakt. Voorts dat waarschijnlijk door het ontbindingsproces het hoofd los is geraakt van de rest van het lichaam.

Ongeveer 175 meter van waar het lijk van Soeleman is aangetroffen is zijn afgesloten auto aangetroffen voor de inrit van een andere vakantie huis. De koplampen van de auto ontbreken, de voorruit is ingeslagen en een der portieren vertoont sporen van braak. Het vermoeden bestaat dat de koplampen gestolen zijn en dat de dief of dieven ook geprobeerd hadden om door middel van braak de auto open te krijgen wat niet gelukt is. De sieraden, de telefoontoestellen en de autosleutel van Soeleman zijn op zijn ontzielde lichaam aangetroffen. De politie zet het onderzoek onverkort voort.

De politieleiding heeft geconstateerd dat er procedurele fouten zijn gemaakt rond de vermissing van Soeleman en daar tegen zullen tuchtrechtelijke maatregelen worden getroffen, aldus een verklaring van de politie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.