Eerder deze week werd de datacard printer in het district Coronie symbolisch geïntroduceerd. De bedoeling van de datacard printer is om de BaZo en de BZF-kaarten ter plekke uit te printen. De registratie zal in Coronie plaatsvinden. Daarna zullen de medewerkers van SZF Coronie de gegevens van de verzekerden e-mailen naar het kantoor in Nickerie.

In Nickerie zullen zij de gegevens verwerken en uploaden naar SZF Coronie. Hierna worden de kaarten uitgeprint. Dit alles zal binnen een dag geschieden.

Districtscommissaris Remie Tarnadi deelde mee dat het een heel bijzondere dag is voor de Coroniaanse gemeenschap. Hij vindt het een eer en is bijzonder trots dat de regering de dienstverlening naar de gemeenschap heeft gebracht. Ook gaf hij aan dat het een bijzondere ontwikkeling is dat gekoesterd moet worden en dat de Coroniaanse gemeenschap gretig gebruik van moet maken.

De vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid Raoul Swedo gaf te kennen dat er alles gedaan wordt om dit project succesvol uit te voeren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.