PARAMARIBO, 14 nov – Zwangere tieners blijven taboe in het secundair onderwijs. Directeuren van Mulo-scholen hebben hun standpunt herhaald dat zwangere meisjes ‘geen goed voorbeeld’ vormen. Dit kreeg minister Shirley Sitaldin nog eens te horen tijdens een bijeenkomst met schoolleiders. Er kan geen rekening worden gehouden met het tegengestelde standpunt van het ministerie.

Daar wordt vanuit gegaan dat ook zwangere tieners niet verstoken mogen zijn van onderwijs. De schoolleiders zijn onverzettelijk. “Dit is geen gezicht en trouwens ethisch niet verantwoord. De kinderen hebben zelf gekozen voor onderbreking van de schoolperiode”, zegt voorzitter van het schooldirecteurenoverleg Marisa Meye tegenover de ware Tijd. Voor slachtoffers van incest of verkrachting kan nog een uitzondering worden gemaakt.

Het kind wordt dan wel op een andere Mulo-school geplaatst. Vaak is zo’n maatregel niet eens nodig, omdat het kind uit zichzelf thuis blijft. Van enige sociale begeleiding is al helemaal geen sprake. De schoolleiders hebben het gevoel dat hun standpunt effect heeft. Er zou geen toename te bespeuren zijn van het aantal zangerschappen. De schoolleiders kwamen enkele jaren terug tot hun drastisch besluit. Een bevalling op school zou meer zijn dan ze aankunnen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.