Geen luchtje aan koop Surinaamse ambassade

PARAMARIBO, 27 aug – Aan de aankoop van een gebouw voor de Surinaamse ambassade in de Franse hoofdstad Parijs zit geen enkel luchtje. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Volgens de Ware Tijd wordt binnen regeringskringen gesuggereerd dat er te veel is betaald. In plaats van vijf miljoen euro is zes miljoen betaald. Lackin ontkent.

Van een koop zou nog geen sprake zijn. “Nee, dat klopt niet. We zijn wel heel ver gevorderd met de besprekingen, maar het gebouw is nog niet gekocht”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De Centrale Bank van Suriname en het ministerie van Financiën zijn belast met de afwikkeling. Dat zou ook een garantie moeten zijn dat er geen luchtje aan kleeft. “Dit gaat heel zorgvuldig en volgens de richtlijnen van de Centrale Bank en Financiën.”

Volgens de krant had de regering voor minder een “veel beter gebouw in Parijs kunnen vinden.” Lackin heeft vertrouwen in een goede afloop: “De technische mensen kijken er eerst grondig naar.” Suriname vestigde in 2011 een voor het eerst een ambassade in Parijs. Dit zou beter passen in het nieuwe buitenlandse beleid, buiten Nederland om. Maandelijks wordt dertigduizend euro aan huur betaald voor het pand waar de ambassade nu zit.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.