PARAMARIBO, 28 sep – Regering en parlement maken geen haast met het behandelen van de staatsbegroting. Volgens parlementsvoorzitter zal de begroting die president Desiré Bouterse indiende, even moeten wachten. Het wordt waarschijnlijk november in plaats van oktober. Voorrang krijgt het huisvestingsplan van de regering. De reden lijkt voor de hand.

Het woningbouwprogramma moet binnen de kortste keren beginnen. Maar de regering wil dat niet doen zonder juridische dekking. Pas dan kan er geld voor worden uitgetrokken. “Om het woningbouwbeleid uit te voeren, moeten wetten worden gemaakt en het programma heeft invloed op de begroting”, zegt Simons. De voorbereiding van het huisvestingsplan heeft maanden geduurd. Over verscheidene schakels heen is het uiteindelijk beland bij het parlement.

Het plan moet ook voortzetting garanderen onder toekomstige regeringen. Het is daarom over een langere periode uitgesmeerd. Het plan voorziet in de vestiging van onder meer een huisvestingsautoriteit. Die moet een onafhankelijke positie krijgen om een zo eerlijk mogelijk woningbouwbeleid te krijgen. Ook de distributie en financiering behoren tot de verantwoordelijkheid van deze autoriteit. De oppositie is bepaald sceptisch over het woningbouwbeleid.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.