De gesubsidieerde babyvoeding bij de poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst(RGD) en de Medische Zending zal per 1 juli 2014 geheel komen weg te vallen. Ouders zijn vanaf die datum genoodzaakt de voeding marktconform te kopen voor hun zuigeling.

Een blik Nutrilon 1 en 2 kost SRD 4.75 en een blik Lactogen kost SRD 5.60. Vanaf vandaag is de prijs bij de RGD 9.15. Vanaf 1 juli is de prijs minimaal SRD 15 per blik. De marktprijzen voor de twee merken variëren tussen SRD 13- SRD 17.

HP-parlementariër die deze zaak afgelopen maandag onder de aandacht van onze redactie bracht, zegt dat het duidelijk is dat de regering geen geld heeft om de sociale projecten verder uit te voeren. Girjasing is ook is ook importeur van goederen en zegt daarom steeds de prijzen van goederen in de gaten te houden.

Het nieuw distributiesysteem voor babyvoeding trad in 2011 in werking. Bij dit systeem dienden alle ouders en verzorgers de gesubsidieerde babyvoeding te kopen bij de consultatiebureaus van de RGD en de Medische Zending.

De prijs van de babyvoeding bleef toen ongewijzigd. Het verschil van de inkoopprijs bij de leveranciers werd gesubsidieerd door de overheid. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.