PARAMARIBO, 11 sep – Parlementariër André Misiekaba(NDP) kan geen begrip opbrengen voor gezinnen die recent stukken land inpikten te De Goede Verwachting, in Wanica. Dat is niet afgesproken bij het zoeken naar oplossingen voor deze woningzoekers. Toch proberen politici een doorbraak te forceren met de optie dat de bezetters blijven waar ze zijn.

John van Coblijn, bestuurslid van oppositiepartij NPS, behoort tot die politici. Misiekaba vermoedt dat zal worden aangestuurd op een compensatieregeling. De eigenaar van de grond krijgt dan ergens anders een stuk land van de overheid. “Ik ga daar niet aan meewerken. Ik denk dat als je toestaat dat als men grond bezet, men die grond krijgt, dat niet rechtvaardig is”, zegt Misiekaba. Bovendien was afgesproken dat de mensen moesten wachten op hun beurt.

Er is woningnood, maar dat geldt net zo goed zoveel andere Surinamers. Die gaan niet dolweg naar willekeur grond pikken. De regering zou bezig zijn land op te kopen om woningzoekers tegemoet te komen. Anderen die hun land kwijtraakten door illegale bezetacties, worden gecompenseerd. “Vandaar ook de harde opstelling, er wordt gewerkt aan een oplossing. Als leider moet je kunnen zeggen dat mensen fout bezig zijn en moet je kunnen corrigeren”, aldus Misiekaba.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.