PARAMARIBO/NIEUW AMSTERDAM, 3 sep – In het district Commewijne, in Oost Suriname, zijn geen winbare hoeveelheden aardolie gevonden. Dit zegt August Nelson, functionaris van Staatsolie. In elk geval is de aangetroffen hoeveelheid niet direct winbaar. Met grotere investeringen zou het misschien kunnen. Maar dan is een andere strategie nodig.

Staatsolie zou dan moeten samenwerken met een ander bedrijf. “We kijken of er nog bedrijven zijn in het buitenland om te zien of de olie die we hebben aangetroffen, ook winbare volumes kan opleveren”, zegt Nelson in het STVS journaal. Maar voorlopig houdt het bedrijf het voor gezien. De boringen van ruim een jaar in verscheidene delen van het district, zijn stop gezet. De hoop was voldoende aan te treffen voor de nationale voorraad.

Dat er geïnvesteerd is in exploratie heeft toch nog voordeel gehad. “Het is een pluspunt geweest, we hebben veel geleerd”, aldus Nelson. Zo is nu meer bekend van de geologische samenstelling van het gebied. De data kunnen altijd nog worden gebruikt. “Maar gebleken is nu dat je eigenlijk niet verder hoeft.” Staatsolie is ook in het westen op zoek naar olie aan land. In 2014 wil het management zover zijn dat de nationale behoefte gedekt kan worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.