PARAMARIBO, 31 jul – Een grondige aanpak van harde criminaliteit blijft uit. Dit zegt voormalig minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Dagelijks doen zich minimaal drie gevallen voor van gewelddadige roof. Daar wordt maar niet tegen opgetreden. Er is in elk geval geen ‘gericht beleid.’ Het systeem faalt compleet.

Roofovervallen op burgers blijven maar voortwoekeren. “Er moet gericht beleid gevoerd worden. We hebben een duur apparaat, waaronder het arrestatieteam van de politie, dat maar niet wordt ingezet”, zei Santokhi in To the Point. Toch heeft de regering vaker beloofd maatregelen te zullen treffen. President Desiré Bouterse beloofde ooit zelfs dat burgers weer zonder beveiliging in huis zouden kunnen leven. De nieuwe minister van Justitie & Politie toonde onlangs zijn spierballen.

De criminaliteit zou zijn langste tijd hebben gehad. “Praatjes zijn mooi. De minister heeft een ferm standpunt ingenomen. Maar daar kom je niet ver mee”, aldus Santokhi. Hij staat een aanpak voor die verder reikt dan de justitie gaan kan. Criminaliteit moet integraal worden aangepakt. “Met onderwijs, voorlichting op school, buurt- en bedrijfsbeveiliging en slachtofferhulp. Dit allemaal om te zorgen dat het veiligheidsgevoel bij de burger terugkeert.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.