PARAMARIBO, 26 mei – Gedetineerden zullen worden ingezet als hulp in tehuizen. Dit hebben de ministers Alice Amafo (Sociale Zaken & Volkshuisvesting) en Edward Befort (Justitie & Politie) besloten. De gedetineerden zullen meehelpen bij herstelwerk. Uiteraard zit er een filosofie achter.

Het ledig zitten in gevangenissen moet zijn langste tijd hebben gehad. “Mensen willen niet aan de rand van de samenleving terechtkomen als ze teruggaan, maar deelnemen”, zegt Amafo. Het levert een mooi raakvlak tussen beide ministeries. Sociale instellingen als internaten en bejaardenhuizen zitten met achterstallig onderhoud en herstelwerk. Sociale Zaken & Volkshuisvesting heeft bovendien de taak te helpen bij sociale nood.

Justitie & Politie zit al jaren met het vraagstuk van resocialisatie. Het huidige systeem is lang niet altijd even effectief. “Dit is een stuk invulling van het sociale deel van detentie. Gedetineerden willen geïntegreerd worden en moeten de instrumenten daarvoor krijgen”, aldus Amafo. Belfort wil zijn klanten zo gauw mogelijk aan de slag. De vaardigheden worden tijdens het werk opgedaan. Alles om maar te breken met ledigheid. “Gedetineerden moeten niet meer stilzitten.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.