Giovanni K. is dinsdag door Kantonrechter Duncan Nanhoe veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 7 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Giovanni wordt door zijn nu 12-jarige stiefdochter ervan beschuldigd, dat hij tot 2 keren toe haar borsten heeft aangeraakt en daarmee gespeeld. Ook is Giovanni op meerdere momenten met zijn hoofd op de buik van het meisje gaan liggen.

Giovanni ontkent zijn stiefdochter aan de borsten te hebben betast. Hij hield de rechter voor dat zulks onbewust kan zijn gebeurd, aangezien hij samen met zijn partner en de stiefdochter op één bed slaapt. De stiefdochter komt alleen weekends bij de moeder. De moeder die ook in het weekend moet werken laat het meisje dan ‘s morgensvroeg samen met Giovanni op bed achter. 

Het leggen van zijn hoofd op de buik van het meisje geeft Giovanni toe, echter had hij hiermede geen andere intentie. Hij vond dit normaal en is zelfs zo in slaap gevallen. Het Openbaar Ministerie achtte ontucht bewezen en eiste een straf van 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk een proeftijd van 2 jaren.

Advocaat Chandra Algoe die Giovanni bijstond, vroeg de aandacht van de rechter voor de ongezonde woonsituatie van verdachte, waarbij zij met hun drieën op één bed slapen. “Dan kan een hand inderdaad onbewust ergens anders terechtkomen of kan een handeling verkeerd worden begrepen.” Ze gaf aan content te zijn met de aanpak van moeder, toen het meisje aan de bel trok. Ze voerde aan dat de verdachte zelf 3 dochters heeft en dat er nimmer een klacht door hun is geuit over enig onaanvaardbaar gedrag van hun vader. De verdachte heeft een goede baan als zwaar materieel monteur en onderhoudt hiermede zijn kinderen. 

De moeder van het slachtoffer knikte bevestigend hierop. De kantonrechter achtte het feit bewezen en rekening houdende met alle feiten en omstandigheden legde hij een lagere straf op. Verdachte zit al reeds 3 maanden in voorarrest en kan over 2 maanden naar huis.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.