door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Met een tweede opeenvolgende double-double en zevende in zijn debuutseizoen heeft Gavin Kensmil Aix Maurienne Savoie Basket (AMSB) vrijdagavond naar de overwinning geleid. De 24-jarige Surinamer eindigde in Le Phare Grand Chambéry met 22 punten en tien rebounds in de 95-84 zege op Saint-Chamond Basket Vallée du Gier (SCBVG) in de LNB Pro B, de tweede divisie van de professionele basketbalcompetitie van Frankrijk.

Kensmil werd na afloop uitgeroepen tot ‘Player of the Game’. Zijn effectiviteit en efficiëntie heeft daarbij zeker een rol gespeeld. Hij scoorde elf van zijn twaalf baskets in 38 minuten. De forward miste wel zijn drie vrije worpen. In de vorige game – op 24 maart tegen Nantes (73-69) – had hij veertien punten en veertien rebounds bijgedragen. Kensmil  heeft tot nu toe gemiddelden van 15,9 punten, acht rebounds, 1,3 assists en 0,9 steals in 31,2 minuten.

AMSB sloot vrijdagavond de eerste quarter nog af met een kleine achterstand (20-22), maar ging de rust in met een 44-39 voordeel. Ook na drie quarters stond het team voor (68-62), voordat in de laatste periode definitief afstand werd genomen. De club staat na de tweede zege op rij op de zestiende plek met 35 punten uit 26 duels, waarvan negen werden gewonnen. Verliezer Saint-Chamons zit een plaats hoger met 36 punten. AMSB speelt op 8 april tegen nummer drie Boulazac (18-8).

Dit bericht is afkomstig van de Ware Tijd. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.