Samsung heeft binnen twee maanden ruim tien miljoen exemplaren van de Galaxy S III verkocht. Daarmee verkoopt het nieuwe vlaggenschip veel sneller dan zijn voorganger, de Galaxy S II.

JK Shin, hoofd van de mobiele afdeling van Samsung, heeft dat tegen Koreaanse media gezegd. Exacte cijfers maakte hij echter niet bekend.

Eind juni voorspelde Shin al dat dit resultaat behaald zou worden. De Galaxy S III kwam in een aantal Europese landen op 29 mei uit. Sinds 21 juni is het toestel ook te koop in de Verenigde Staten.

Als er tien miljoen exemplaren verkocht zijn, betekent dit dat Samsung elke dag bijna 200.000 Galaxy S III-toestellen over de toonbank zag gaan. Daarmee verkoopt de S III een stuk beter dan de S II. Daarvan werden pas na vijf maanden tien miljoen exemplaren verkocht.

In het tweede kwartaal boekte Samsung een recordwinst van bijna 4,8 miljard euro vanwege de verkoop van Galaxysmartphones.

De winst lag in het tweede kwartaal 80 procent hoger dan vorig jaar. Voor het derde kwartaal, waarin de verkoop van de S III volledig op stoom zal komen, voorspellen analisten een zo mogelijke nog grotere winstsprong.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.