door Robin Rosario

PARAMARIBO – De galavoorstelling van SURIPOP 17 zal op vrijdag 3 augustus a.s. worden gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. De organisatie is in handen van de stichting Kunst en Cultuur onder voorzitterschap van Frank Cameron. De stichting is al dertig jaar bezig met de organisatie van dit componistenfestival. Gisteravond werd in het auditorium van Self Reliance via videoclips een presentatie gehouden van de twaalf liederen die in de finale zijn beland. Zij zijn uitgebracht op een CD en elke componist kreeg als eerste een exemplaar cadeau van de organisatie.

Begonnen in 1982 is het SURIPOP festival uitgegroeid tot een evenement waarnaar elke twee jaar wordt uitgekeken. De eerste vier festivals werden elk jaar gehouden. Aangezien de organisatie met de enorme voorbereiding en het verzamelen van fondsen zat, besloot ze dit festival om het ene jaar te houden. Begonnen in theater Thalia reisde men via de AMOS Sporthal naar ANS. De “stonfutu” van de stichting zijn Werner Duttenhover, penningmeester, Frank Cameron als voorzitter en Henk van Vliet, ondervoorzitter en PR-man die al dertig jaar, vrijwillig en kosteloos hun krachten geven aan dit muziekfestijn.

Naast hen waren Guno Meye en Gerda Duttenhover de twee andere bestuursleden. Het huidige bestuur bestaat naast de drie “stonfutu” uit Morea Malone, secretaris en Henri Cramer, commissaris.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.