VHP/NF parlementariër Asiskoemar Gajadien. Foto: JD.

Door Johan Donner

De VHP/Nieuw Front oppositionele parlementariër Asiskoemar Gajadien vindt reageren niet nodig op de recente uitspraken van zijn collega Paul Somohardjo, dat hij zal overlopen naar de coalitie. GFC vroeg hem tijdens de ACP/EU vergadering om zijn commentaar.

“Het spartelen van deze politicus is begrijpelijk, vooral als het gaat om grondzaken. De hele samenleving weet het, dus een reactie is eigenlijk niet nodig. Wat betreft uitlatingen van Somohardjo alsof ik voor 2015 zal overstappen, begrijp ik wel binnen de belevingswereld van Somohardjo. Hij is vaker als politicus overgestapt en heeft daarmede onbetrouwbaarheid getoond. Dus verwacht hij dat ook van anderen”, zegt Gajadien.

De politicus adviseert Somohardjo om zich niet druk te maken met de VHP. “Wij weten hoe wij onze problemen binnen de partij kunnen oplossen en zorgen voor die groei”. “Daarvoor hebben wij geen adviezen van Somohardjo nodig, laat hij zelf binnen zijn coalitie gaan kijken hoe hij kan manouveren met de druk die op hem gelegd wordt, vanwege zijn handelingen”.

Gajadien blijft erbij dat hij de president vragen gesteld heeft over aanwijsbaar vermoedelijk gesjoemel bij gronduitgifte en dus op antwoorden wacht van de regering en dus niet op Somohardjo. “Want vermoedelijk heeft hij redenen om eerder te reageren om de aandacht te proberen af te leiden.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.