Parlementariër Asiskumar Gajadien, lid van de vaste commissie voor Natuurlijke Hulpbronnen in De Nationale Assemblee, vindt het zeer onverantwoord gedrag van de regering en de EBS N.V. om vanwege de energietekorten de samenleving maar te confronteren met constante stroomonderbrekingen in de verschillende buurten, zonder deze op een adequate manier vooraf te informeren.

Het assembleelid vindt het ook jammer dat de voorzitter van DNA, mevrouw Jenny Simons, geen vergadering uitschrijft om deze punten te bespreken. Een aantal oppositieleden hadden om zo een vergadering gevraagd.

“De Regering zwijgt in alle talen over de enorme tekorten aan energie. Dit tekort zal voortduren omdat het de afgelopen twee jaren heeft ontbroken aan adequate uitbreidingsplannen. De samenleving zal dit gedrag, waarbij de stroomtoevoer zonder mededeling vooraf wordt onderbroken, niet moeten accepteren”, laat Gajadien aan GFC Nieuws weten.

Gajadien heeft een groep bereid gevonden om met de medewerking van de gemeenschap alle stroomonderbrekingen te monitoren. Een ieder kan elke stroomonderbreking vanaf morgen doorgeven op het e-mailadres ebsdood@outlook.com, met vermelding van de buurt en tijdsduur van de onderbreking.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.