Door Robin Rosario

PARAMARIBO – Leerkrachten die op school fysiek geweld toepassen worden gestraft door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Dat gebeurt nadat uit een onderzoeksrapport van de Dienst Inspectie Onderwijs is bewezen dat hiervan daadwerkelijk sprake  is geweest. GFC Nieuws verneemt dat er in dit jaar al vijf ouders een klacht hebben ingediend bij de Inspectie omdat een kind van de lagere school zou zijn mishandeld door een leerkracht.

Remie Pollack, hoofd van de dienst Inspectie, vertelt desgevraagd dat een leerkracht op verschillende manieren gestraft kan worden. Een ernstige reprimande vanuit het ministerie is een optie evenals een schorsing en inkorting op het salaris.

Er wordt benadrukt dat leerkrachten bij het begin van elk nieuw schooljaar instructies ontvangen hoe om te aan met moeilijk handelbare  leerlingen. Lijfstraffen zoals slaan of schoppen is absoluut niet toegestaan. GFC berichtte vorige week over twee gevallen waarbij leerkrachten op school fysiek geweld zouden hebben gebruikt

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.