Een 35-jarige invalide Fransman verdwijnt een jaar achter de tralies vanwege het toetakelen van zijn ex-vriendin (46)  met een diepvrieskip. De rechtbank in het Oost-Franse Vesoul beschouwde het bevroren dier als een ‘gelegenheidswapen’.

De Fransman begaf zich woensdagmiddag naar de woning van zijn ex-vriendin in Luxeuil-les-Bains in het departement Haute-Saône. Eenmaal binnen kwam het tot een woordenwisseling. Daarbij graaide de man een bevoren kip uit de diepvriezer. Hij bewerkte er zijn voormalige partner mee en bedreigde haar met de dood. Daarna sloeg de man een deel van de inboedel van het appartement kort en klein, zo meldt Francetvinfo.fr

De rechtbank veroordeelde de beklaagde gisteren tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk en een proeftijd van een jaar. Daarbij lieten de rechters meewegen dat de beklaagde al tweemaal eerder werd veroordeeld wegens agressie tegen zijn voormalige partner.

De vrouw raakte dusdanig gewond dat ze 10 dagen rust moet houden en niet kan werken, zo besliste de arts die haar behandelde.

Volgens het openbaar ministerie verkeerden zowel de man als de vrouw onder invloed van alcohol en onderhielden ze ‘een met alcohol doorspekte’ relatie.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.