1. Je bent niet in topvorm
Wanneer je toch gaat sporten wanneer je je niet helemaal in topvorm voelt kan dat meer kwaad dan goed doen. Probeer tijdens het lopen je schouders altijd te ontspannen en hou je blik recht voor je (en dus niet naar de grond). Op die manier zet je je lichaamsframe niet onder onnodige spanning. Probeer na elke 500 meter je schouders op te halen en weer te laten zakken, om je ervan te verzekeren dat je lichaam ontspannen blijft aanvoelen.

2. Je vergeet te stretchen na het lopen
Goed stretchen na het lopen is belangrijk omdat je zo voorkomt dat melkzuur zich opstapelt in je spieren. Dit zorgt er immers voor dat je lichaam de volgende dag stram en vermoeid aanvoelt. Las dus steeds een korte stretchpartij in na het sporten, je lichaam zal je dankbaar zijn.

3. Je loopt alleen bergop
Het lijkt misschien of bergop lopen veel zwaarder is dan bergaf, maar niets is minder waar. Bij het naar beneden lopen wordt er namelijk een compleet andere groep spieren aangesproken, die ervoor probeert te zorgen dat je je tempo onder controle houdt tijdens een afdaling. Probeer dus zowel hellingen als afdalingen in je looproute te incorporeren.

4. Je komt telkens neer op je hiel
Het lijkt logisch dat je hiel eerst de grond raakt bij het lopen. Om blessures te voorkomen is het echter beter dat het midden van je voet als eerste de grond raakt. Hier kan je makkelijk voor zorgen door simpelweg de lengte van je passen in te korten.

5. Je let alleen op de afstand, en niet op de tijd
Er bestaat wel degelijk een verschil tussen een half uurtje lopen, of jezelf dwingen om minimaal vijf kilometer af te leggen. Je klok in het oog houden maakt het veel makkelijker om te zien of je al dan niet vorderingen maakt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.