Ingaande vandaag, maandag 7 januari 2019, zal de politie van het Ressort Centrum , de Algemene Surveillance Dienst en de Bikers Unit voertuigen die op de verhoogde voetpaden, de verhoogde bermen en de voetgangers oversteekplaatsen geparkeerd staan wegslepen en de overtreders bekeuren.

Wettelijk is bepaald dat er aan de uiterst linkerzijde van de weg, dit bekeken vanuit de rijrichting, geparkeerd wordt. Dit kan echter verboden worden doordat de overheid verkeersborden plaatst. Een voorbeeld daarvan  zijn de wachtverbodsborden die bijvoorbeeld aan de Henck Arronstraat, de Waterkant, de Keizerstraat tussen de Waterkant en de Domineestraat en andere wegen geplaatst zijn.

Vooral autobestuurders hebben de slechte gewoonte om hun voertuigen op het verhoogd voetpad bij het Kerkplein te parkeren. De voetgangers worden door dit gedrag van de auto-, bromfiets- en motorfiets bestuurders gehinderd waardoor zij gedwongen worden om op de rijbaan  te lopen met alle gevolgen van dien.

De geldboetes zijn:

SRDSRD
autobromfiets
Parkeren binnen 12 meter van een parkeerhaven/ parkeervakken 10050
Parkeren bij een wachtverbordsbord 10050
Parkeren binnen 6 meter van een verkeersheuvel 10050
Parkeren binnen 3 meters vaneen sorteervak 10050
Parkeren binnen 12 meter van een bushalte   7550
Parkeren binnen 12 meter aan de andere zijde van de weg   7550
Parkeren bij een stopverbod   7550

Er zijn prive parkeer terreinen in het stadscentrum waar bestuurders hun voertuigen tegen betaling parkeren. De bestuurders worden geadviseerd deze parkeer terreinen in kaart te brengen en hun keuze daaruit te maken.

 

 

 

 

 

 

 

The post Fout parkeerders opgelet!!! appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.