Door Johan Donner

PARAMARIBO – Als blijkt  dat een grasbrand door iemand is aangestoken zal die voortaan beboet worden. Een conceptwet  is hiervoor al ingediend bij het Ministerie van Justitie en Politie. Dit zegt Glenn Cooman, hoofd van de afdeling Voorlichting bij de brandweer.

Mensen beseffen niet voldoende dat een grasbrand zich in een mum van tijd kan verplaatsen naar de mensen en/of hun woningen met allerlei nare gevolgen.

Een woning is gistermiddag bijvoorbeeld binnen de kortste keren afgebrand aan de Industrieweg. De vuurzee is begonnen als grasbrand, maar in zeer korte tijd stond ook de woning op het perceel in lichterlaaie.

Cooman zegt dat elke brandweerpost dagelijks meer dan tien keer moet uitrukken voor het blussen van een grasbrand. Degene die een grasbrand veroorzaakt, mag binnenkort rekenen op een fikse boete van de brandweer.

Het lijkt erop alsof de brandweer en de politie tevergeefs een beroep doen op de samenleving om in deze droge tijd extra voorzichtig te zijn met het in brand steken van gras.

Grasbranden hebben volgens de brandweer veelvuldig  geleidt tot woningbranden en/of persoonlijke ongelukken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.