Afgelopen zondag werd voor de eerste maal het nieuwe culinaire evenement ‘So You Think You Can Cook?’ georganiseerd bij Bar Zuid aan de Sommelsdijkstraat.

De organisatie van dit evenement was in handen van CESS Productions (Culinary Events Sranan Style) en gebeurde samen met Parasprings en TOK kip. Doel van SYTYCC is dat de deelnemers een bekend buitenlands gerecht maken met zoveel mogelijk Surinaamse ingrediënten.

De vijf participanten hebben zich niet onbetuigd gelaten en zijn met veel creativiteit, fantasie en ouderwets degelijk vakmanschap aan de slag gegaan.

De combinatie Food Therapy en Big Tex Burgers kwam met een hamburger gemaakt van kwiekwie, Jammie worsten presenteerde een geheel eigen versie van een hot dog, Jaychero BBQ+Grill maakte shoarma van kaaimanvlees, Lolo Koekroe produceerde een geheel Surinaamse Jambalaya en Pizza Zuid verraste de meer dan 700 bezoekers met een pizza waar onder andere kip in masala op te vinden was.

Het publiek en de jury reageerden aangenaam verrast op zo veel culinaire vernieuwing. De jury bestond uit designer Pearl Brunings, producer Marisa Pieplenbosch, acteur Ivan Tai-Apin en foodcritic Peggy Tjin met als voorzitter culinair deskundige Michael Hermelijn.

Geen makkelijke maar wel een dankbare taak voor de jury die vijf heerlijke nieuwe gerechten mocht beoordelen, is de organisatie van oordeel.

De uiteindelijke winnaar werd de kwiekwie burger van Food Therapy en Big Tex Burgers terwijl de hot dog met gebraden TOK kipworst eindigde als runner-up. Deze bedrijven hebben hier mee een finaleplaats gewonnen in de grote finale van ‘So You Think You Can Cook?’ op zondag 6 december.

Tegelijk met de culinaire wedstrijd is er ook een competitie voor fotografen onder de titel ‘So You Think You Can Shoot?’

De organisatie hiervan is in handen van bodyNsoul PartyPix en CESS Productions. Jong en opkomende fotografietalenten laten tijdens SYTYCC zien hoe goed ze zijn in eventfotografie. Elke editie kent drie deelnemers waar van de winnaar door gaat naar de finale.

De winnaar van de fotowedstrijd wordt later deze week bekend gemaakt via de facebook pagina van SYTYCC.

Het evenement gaat verder met een volgende voorronde op zondag 7 juni. Bedrijven en particulieren die willen meedoen aan deze unieke kook- en fotowedstrijd kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.