Florida meldde 21.683 nieuwe gevallen van COVID-19, het hoogste eendaagse totaal in de staat sinds het begin van de pandemie, volgens federale gezondheidsgegevens die zaterdag zijn vrijgegeven, aangezien de themaparkresorts bezoekers opnieuw begonnen te vragen om maskers binnenshuis te dragen.

De staat is het nieuwe nationale epicentrum voor het virus geworden, goed voor ongeveer een vijfde van alle nieuwe gevallen in de VS, aangezien de zeer besmettelijke delta-variant van het coronavirus zich blijft verspreiden.

De Florida Hospital Association zei vrijdag dat de COVID-19-hospitalisaties in de hele staat de piek van vorig jaar naderen, en een van de grootste gezondheidszorgsystemen van de staat, de Central Florida Division van AdventHealth, adviseerde deze week dat het niet langer niet-spoedeisende operaties zou uitvoeren om middelen vrij te maken. voor COVID-19-patiënten.

Universal Orlando Resort en SeaWorld werden zaterdag de nieuwste themaparkresorts in Florida om bezoekers opnieuw te vragen om maskers binnenshuis te dragen, waarbij Universal haar werknemers ook opdroeg gezichtsbedekkingen te dragen ter bescherming tegen COVID-19, dat in de hele staat toeneemt.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.