Home » Surinaams nieuws » First Move scholen schaak voorronde toernooi afgerond

First Move scholen schaak voorronde toernooi afgerond

PARAMARIBO- In het afgelopen weekend vond op 3 basis scholen de voorronde plaats van de First Move Scholen schaak kampioenschappen. Op donderdag 26 juli om 4 uur p.m. werd de kick-off gegeven op de O.S. Ma Retraite. Vol enthousiasme hadden 30 kinderen zich aangemeld, gezamenlijk met ondersteuning van hun ouders.

Er werden 6 ronden gespeeld. Hierna was de top 10 bekend.

Virgil Kartodikromo werd met 5,5 punt kampioen first move Ma Retraite. Andy Su werd met 5 punten semi-kampioen en Kevin Palmtak derde met 4,5 punt.

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan O.S. Hannaslust. Er waren 28 leerlingen op komen dagen en hier was een 5 ronden toernooi voldoende om uit te maken wie de 10 beste leerlingen zouden zijn.

Doniro Banai werd ongeslagen kampioen met volle 5 punten. Cheniva Nooitmeer had 4 punt en werd daarmee semi-kampioen terwijl Jedine Sabrina met 3,5 punt beslag legde op de derde plaats.

Gistermorgen om 9 uur werd de eerste ronde gestart op de Vrije School. Sommige kinderen waren al vanaf 7 uur op school omdat ze zo zenuwachtig waren en niet konden slapen en wachten om hun eerste toernooi te spelen.

Er waren in total 41 jonge schakers en hier werd een 6 ronden toernooi gedraaid. Na 6 ronden is ongeslagen kampioen geworden met volle 6 punten Gian Bihariesing. Danny Chen en Yash Dwarkasing hadden beide 5 punten maar na toepassen van de tiebreak regels werd Denny tot semi-kampioen uitgeroepen.

O.S. Drambrandersgracht, O.S. Latour en O.S. Geyersvlijt zullen hun 10 beste schakers zelf uitkiezen en deze afvaardigen om met de 10 beste schakers van de 3 scholen waar een voorronde is gehouden te laten strijden om de titel van “beste first move leerling van Suriname”.

Deze finale zal worden gehouden op zaterdag 4 augustus 2012 om 16:00 uur in Hotel Krasnapolsky Conferentieroom. Simultaan met het leerlingen toernooi zullen de leerkrachten van deze first move leerlingen onderling strijden om de titel van “ beste first move leerkracht van Suriname”. Uit de top 10 eindpositie van het leerlingen toernooi zijn punten toe te kennen waarna ook de “beste first move school” bekend zal zijn. Deze school zal een desktop pc als prijs krijgen. Tegen 20:00 uur zal de prijsceremonie plaatsvinden.

Gelet op dat de leerlingen nauwelijks 6 maanden schaakles hebben gekregen van hun eigen leerkracht en het niveau van spelen mag het first move project nu al zeker als een succes worden aangemerkt.