PARAMARIBO- De finale van het ‘Lekker in je vel’- vakantieproject touwtje springen zal plaatsvinden op zaterdag 29 september dit jaar van 10.00 tot 12.00 uur op het SOSIS-sportcomplex. Finalisten uit de buurten Sunny Point, Sophia’slust, Lelydorp en Blauwgrond zullen hun kunnen tonen. Ook kinderen uit de omgeving Zorg en Hoop, het Marowijneproject en het Floraproject zijn uitgenodigd om mee te doen.

Er zullen prijzen worden uitgereikt aan onder andere de snelste, mooiste, langste, kunstigste touwtjesspringers. Er worden zoveel mogelijk kinderen en volwassenen uitgenodigd om bij deze activiteit aanwezig te zijn om de deelnemende kinderen te stimuleren, zo laat de organisator aan GFC Nieuws weten.

Gedurende de vakantiemaand heeft de Nationale Stichting Kinderboekenfestival in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid verschillende activiteiten ontplooid die tot doel hebben het bewustzijn van een gezonde leefstijl onder kinderen te vergroten. Via de televisie worden vanaf 1 september bewustwordingsspotjes uitgezonden.

Op 6, 7 en 8 september organiseerde de stichting onder het thema ‘Gesontu Prisiri’ vakantieactiviteiten in het Jeugdcentrum. De nationale campagne touwtje springen in buurten en wijken begon op 12 september. In het weekend van 28 tot 30 september wordt via diverse televisiezenders de musical ‘Lekker in je vel’ uitgezonden, gespeeld door Kimmy’s Land. Er is ook een website www.welzijn.sr, waar berichten, foto’s en informatie van alle ‘Lekker in je vel’ activiteiten te vinden zijn.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid zullen op zaterdag 29 september op het SOSIS-sportcomplex aanwezig zijn voor de officiële afsluiting van de vakantieactiviteiten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.