PARAMARIBO- Ter herdenking van Aardedag, op zondag 22 april, zullen de Amerikaanse ambassadeur John R. Nay en Peace Corps-directeur George Like samen met een kleine groep vrienden en collega’s, wederom een lange fietstocht maken. Dit maakt de Amerikaanse ambassade in Suriname vandaag bekend.

Deze keer gaat de tocht door het binnenland. De rit zal op maandag 23 april beginnen op Brownsberg en op donderdag 26 april eindigen bij de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Op Brownsberg zal de groep de schoonheid van het natuurpark aanschouwen alsook zich oriënteren op de huidige situatie in de verschillende gebieden die zijn beschadigd door illegale mijnbouw.

Nay en Like zullen hun route vervolgen via Brownsweg, Pokigron, Redi Doti en tenslotte in Paramaribo aankomen. Het doel van de reis is onder meer een bezoek te brengen aan vrijwilligers van het Peace Corps in de dorpen waar ze werken. Het benadrukken van het belang van de bescherming van het milieu, inclusief de milieuschatten van Suriname is ook een ander doel. Verder heeft de fietstocht ook als doel het bevorderen van een goede gezondheid door beweging.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.