De basis, voj- en vosscholen dienen op maandag 1 oktober te starten. “Als de president en de minister van Onderwijs als de gevestigde autoriteiten aangeven dat de scholen op 1 oktober dienen te starten, wie is de BvL om te zeggen dat de scholen gesloten blijven”, aldus een reactie van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vanmiddag in Bakana Tori.

De minister benadrukt dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen schoolleiders die de deuren gesloten houden. Er zijn voldoende maatregelen die het ministerie kan treffen, zoals de gang naar de groene tafel. Zij roept leerkrachten op om geen onterechte stakingen te ondersteunen.

De bewindsvrouw zegt open te staan voor dialoog met de Bond van Leraren. Dat er door BvL-voorzitter wordt aangehaald dat er niet wordt gecommuniceerd met de bond verwijst ze naar het rijk der fabelen.

Onterecht is zeker volgens de minister de redenen die worden aangevoerd om in actie te gaan. De leerkrachten maken geen recht op de 25% loosverhoging die ambtenaren vanaf deze maand ontvangen, omdat zij al een salariscorrectie hebben gehad bij de implementatie van het Herwaarderingsprogramma. Daarin is ook de kwestie van de permanente educatie geïncorporeerd.

Op dit moment is er ook geen ruimte om de beloofde twk-gelden uit te betalen. “Het gaat om SRD 70 miljoen die van ergens vandaan moet komen en dat geld is er niet”, aldus Ferrier.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.