Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Ferrier belooft aanpak onderwijsproblemen Coronie

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) bracht de afgelopen week een werkbezoek aan het district Coronie. Ze heeft eerst de verschillende scholen aangedaan te weten: O.S Totness, Tata-Colinschool mulo en LBO. Het streven van de minister is gericht om verandering te brengen in het onderwijssysteem, zodat het studeren bij leerlingen interessant wordt.

Mogelijkheden zullen bekeken worden om te voorkomen dat leerlingen niet meer blijven zitten, maar op hun niveau verder kunnen gaan. Ook hebben leerkrachten een grote invloed op de ontwikkeling van de leerlingen.

Vervolgens werd de minister door de districtscommissaris (dc) van Coronie, Remie Tarnadi, en staf ontvangen op het commissariaat. De bewindsvrouw heeft gesprekken gevoerd met de dc, DNA-lid Joan Wielzen en onderwijsinspecteur Dennis Malone. Zij hebben hun problemen aangekaart op het gebied van onderwijs en cultuur.

De minister zegt dat ze alles in het werk zal stellen om de problemen op te lossen. Ook heeft ze 2 boeken van de onderbouw overhandigd aan Malone.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.