Update : 8.40 uur/PARAMARIBO- Er is vanmorgen rond 8.00 uur een felle brand uitgebroken in het stadscentrum van Paramaribo. Nabij het Neumanpad, Keizerstraat en Jodenbreestraat staan enkele gebouwen in brand. Tenminste drie gebouwen zijn volledig verwoest. Onder meer twee  houten historische panden zijn in de vlammenzee opgegaan. Er is sprake van een enorme  chaos. De brandweer werkt met man en macht om het vuur te bestrijden. Auto’s uit de omgeving worden in veiligheid gebracht, meldt een GFC correspondent die op locatie is.

“De vuurzee en hitte is enorm. Dit is ongekend en op dit moment is de situatie erg onoverzichtelijk. De brandweer doet haar best om het overslaan van het vuur naar naar andere panden te beperken. Echter is de zaak op dit moment  nog niet helemaal onder controle”, aldus de correspondent.

Er is gebrek aan bluswater. De brandweerlieden hebben daarom ook  bluswater uit de Surinamerivier geput dat bij het blussen zal worden ingezet. Dikke  rookwolken zijn in de verre omtrek van de hoofdstad waarneembaar. Het is nog onduidelijk waar de brand is begonnen.  Een officieuze verklaring meldt dat dit in de Jodenbreestraat moet zijn geweest. Volgens de jongste informatie zijn er geen gewonden of doden zijn gevallen.

De politie heeft via SMS een dringend beroep gedaan op de gemeenschap om de binnenstad te vermijden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.